Το παιχνίδι των Θεών…

Το αιώνιο παιχνίδι των σχέσεων, η ατέρμονη πάλη ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα αναδεικνύεται με ποιητικό τρόπο μέσα από το έργο του σύγχρονου Ρώσου συγγραφέα Ενβαρντ Ρατζίνσκι, “Παιχνίδι των Θεών” παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Το αιώνιο παιχνίδι των σχέσεων, η ατέρμονη πάλη ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα αναδεικνύεται με ποιητικό τρόπο μέσα από το έργο του σύγχρονου Ρώσου συγγραφέα Ενβαρντ Ρατζίνσκι (γνωστού στη χώρα μας με την ιδιότητα του ιστορικού κυρίως λόγω του βιβλίου με τίτλο “Ρασπούτιν”), “Παιχνίδι των Θεών” παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Ένας παράφορος έρωτας δύο σημερινός ανθρώπων περιγράφεται στο έργο “παιχνίδι των θεών”. Η πίστη και η προδοσία, η φαντασία και η πραγματικότητα, το παιχνίδι του θεάτρου και της ζωής, ο παράφορος έρωτας και η παρωδία διασταυρώνονται. Οι σχέσεις δοκιμάζονται για μία ακόμα φορά. Μόνο που τώρα η γραφή είναι σύγχρονη. Σημερινή. Δεν πλατειάζει. Θίγει τα προβλήματα εύστοχα. Καίρια. Διατηρώντας έτσι το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο ως το φινάλε.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία με το σκηνοθέτη της παράστασης Στάθη Λιβαθινό τονίζοντας πως “Ο Στάθης Λιβαθινός είναι για μένα σταθμός στη ζωή μου και επαγγελματικά και προσωπικά. Στις πρόβες του έργου αισθάνθηκα ξανά μαθήτρια… κάτι που έχω ξαναζήσει άλλες δύο φορές στη ζωή μου. Μου εμφύσησε ότι το θέατρο και η ζωή είναι εξίσου σημαντικά. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με έκανε καλύτερη”.

Η παράσταση είναι “στημένη αυτοσχεδιαστικά” σημείωσε ο Στάθης Λιβαθινός προσθέτοντας πως “πρόκειται για ένα έργο φοβερά πολύπλευρο και ασυνήθιστο, απλό ωστόσο στο βάθος του. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σύγχρονο ρωσικό έργο, για ηθοποιούς που μπορούν να στέκονται για ώρα πάνω στη σκηνή χωρίς διάλειμμα και όχι για το συρτάρι. Ο Ρατζίνσκι είναι ένα δαιμόνιος πραγματικά συγγραφέας που τα έργα του έχουν στιγματίσει το ρωσικό θέατρο.”

Η Κάτια Δανδουλάκη μοιράζεται το “Παιχνίδι των Θεών” μαζί με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Λεωνίδας Καρατζάς, τη σκηνοθεσία ο Στάθης Λιβαθινός, τα σκηνικά- κοστούμια η Θάλεια Ιστικοπούλου, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, τη μουσική ο Θόδωρος Αμπαζής.

13.11.2003, Χ.Σ. «Το παιχνίδι των Θεών…», life.gr