Το λιβάδι που ανθίζει! «Αυτό που δεν τελειώνει» στο Εθνικό Θέατρο: ταλέντο, πάθος, σφρίγος

Θα συμφωνήσουμε σε κάτι: είναι αδόκιμο να συγκρίνεις μία θεατρική παράσταση με ένα κινηματογραφικό έργο

Είναι να απορεί, όμως, κανείς πως ο Στάθης Λιβαθινός και ο Στρατής Πασχάλης κατάφεραν –με τη συνδρομή 17 υπέροχων νεαρών ηθοποιών– να πραγματοποιήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, ίσως άθελά τους, μια ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στον 20ο αιώνα με τέτοια διαύγεια, ευκρίνεια, με τόσο θάρρος και ευαισθησία. Μπορεί να μην παρακολουθήσαμε λιβάδια που… δακρύζουν, αλλά γίναμε μάρτυρες μιας ολόφρεσκης παράστασης με πολύ ταλέντο και δουλειά αποτυπωμένη στη σκηνή, μια παράσταση που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Στο φουαγιέ της πειραματικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, 39 ονειρικά ποιήματα των -μεταξύ άλλων- Ανδρέα Εμπειρίκου, Τάσου Λειβαδίτη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κώστα Καρυωτάκη, Τάκη Σινόπουλου, Νίκου Εγγονόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Κικής Δημουλά, Κώστα Καβάφη γνώρισαν την απόλυτη ενσάρκωσή τους χωρίς να απολέσουν ρήγμα της μαγείας τους. Αποτυπώματα μιας ολόκληρης ζωής, που δεν σβήνονται, μένουν χαραγμένα στη μνήμη σε μια προσπάθεια να αναζητήσει ο θεατής –αλλά και ο ηθοποιός- την προσωπική ταυτότητά του μέσα από την ιστορική διαδρομή σε τόπους γνώριμους και προσηνείς.

Γιατί η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις. Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: χίλιοι τη χαίρονται, ένας την πληρώνει…

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Τάσος Γιαννόπουλος, Στάθης Γράψας, Γιώργος Δάμπασης, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Μαυριτσάκης, Μαίρη Μπουγά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Στρατής Πανούριος, Φένια Παπαδοδήμα, Ελένη Ρουσσινού, Μαρία Σαββίδου, Ναταλία Στυλιανού, Άρης Τρουπάκης, Σοφία Τσινάρη, Γιώργος Φριντζήλας.

Κάθε Παρασκευή σε μεταμεσονύκτια παράσταση και κάθε Κυριακή στη 1 μ.μ. Μην το χάσετε.

05.03.2004, Χ.Σ «Το λιβάδι που ανθίζει! «Αυτό που δεν τελειώνει» στο Εθνικό Θέατρο: ταλέντο, πάθος, σφρίγος», Sportime

 

Για το link πατήστε εδώ