Στη μπούκα

[…] Την προσεχή Παρασκευή η ομάδα του Στάθη Λιβαθινού θα κάνει πρεμιέρα με το έργο του Ιρλανδού Τζον Μίλιγκτον Σίνγκ «Ένας ήρωας: το καμάρι της Δύσης» στο θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά, η οποία και ανέλαβε την παραγωγή – και μπράβο της.

«Μας ωρίμασαν πολύ όλες οι εμπειρίες των τελευταίων δύο χρόνων» λέει ο σκηνοθέτης. «Επιμένουμε να ονειρευόμαστε ότι ορισμένα πράγματα αξίζει να τα δοκιμάσουμε. Πιστεύουμε στη συνύπαρξη των ανθρώπων που έχουν προσδοκίες από το επάγγελμα τους και υψηλές απαιτήσεις ο ένας από τον άλλον. Για πρώτη φορά έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για να προλάβουμε τη σεζόν».

Διάλεξαν μια κωμωδία – η ομάδα είχε καιρό να κάνει κωμωδία, ίσως από το «Αγάπης αγώνας άγονος» – επάνω σε ένα κλασικό συγγραφέα του 20ου αιώνα, τον εθνικό συγγραφέα της Ιρλανδίας.

«Οι συνθήκες της δουλειάς δεν άλλαξαν. Μάθαμε να κατοικούμε μέσα στο θέατρο και πάνω απ’ όλα να αφιερωνόμαστε σε αυτό που κάνουμε. Και δεν είμαστε παιδιά ούτε έχουμε χρόνο να χάσουμε. Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια συνάντηση εκ νέου, με ωριμότητα. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Η ομάδα γεννήθηκε για να συνεχίσει, και το θέλουμε».

Και εμείς το ελπίζουμε πάρα πολύ….

Για τον Στάθη Λιβαθινό η σεζόν έχει προ πολλού μπει σε έντονους ρυθμούς: Μετά τον Σινγκ ανεβαίνει η «Γηραιά Κυρία». Ακολουθεί ο «Βασιλιάς Λιρ» στο ΚΘΒΕ με τον Νικήτα Τσακίρογλου και, επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο έργο με την ομάδα του στο Μεταξουργείο. […]

09.11.2008, Λοβέρδου Μυρτώ «Στη μπούκα», Το Βήμα

 

Για το link πατήστε εδώ