Σάρωσε στα βραβεία κοινού η «Φόνισσα»

Το κοινό έδειξε να επιβραβεύει και πάλι τη «Φόνισσα». Κατά την χθεσινή απονομή βραβείων κοινού 2012 που οργάνωσε το περιοδικό Αθηνόραμα, η «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού απέσπασε:

Α΄βραβείο παράστασης
Α΄βραβείο Α΄γυναικείου ρόλου για την Μπέττυ Αρβανίτη
Α΄βραβείο σκηνοθεσίας για τον Στάθη Λιβαθινό
Γ΄βραβείο φωτισμών για τον Αλέκο Αναστασίου

Επίσης η «Φόνισσα» ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες των σκηνικών και των κοστουμιών για την δουλειά της Ελένης Μανωλοπούλου.

Η παράσταση -που είναι υποψήφια και στα βραβεία κριτικών, που θα απονεμηθούν 3 Δεκεμβρίου- επαναλαμβάνεται φέτος με επιτυχία στο θέατρο «Οδού Κεφαλληνίας» σε νέες ώρες για το κοινό που δεν κατάφερε να την παρακολουθήσει κατά την περυσινή περίοδο.

Κάθε Τετάρτη στις 7.00μμ, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 9.00μμ και
κάθε Κυριακή στις 8.00μμ

Τη «Φόνισσα» έργο οριακό, μοναδικό στα ελληνικά γράμματα, ψυχογράφημα και καταγγελία μαζί, συγκαλυμμένη εξομολόγηση, βιωματική κατάθεση κάτω από το προσωπείο του “κοινωνικού” αφηγήματος, με την έκφραση του Παπαδιαμάντη στη σημαντικότερη στιγμή της, δραματουργικά επεξεργάστηκε ο Στρατής Πασχάλης σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη.

Τη σκηνική μεταφορά αυτού του έργου που ο λόγος του σήμερα, απαιτεί απογύμνωση από την περιττή γραφικότητα και ανάδειξη της ωμής ουσίας ανέλαβε ο Στάθης Λιβαθινός, επί χρόνια συνεργάτης και συμπορευόμενος της Μπέττυς Αρβανίτη.

15.11.2012, Αρώνης Νικόλας «Σάρωσε στα βραβεία κοινού η Φόνισσα», zougla.gr