Παίζοντας ποίηση – Πρεμιέρα απόψε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Βασισμένο στην ποίηση του 20ου αιώνα είναι το έργο «Αυτό που δεν τελειώνει» που κάνει πρεμιέρα αύριο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το έργο, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, εντάσσεται στο εναλλασσόμενο φετινό ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής και θα παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και κάθε Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

«Όλα στηρίζονται στη βιωματική σχέση που απέκτησαν οι ηθοποιοί κατά την προετοιμασία της παράστασης με το υλικό της ποίησης» σημειώνει ο σκηνοθέτης – που μαζί με τον ποιητή Στρατή Πασχάλη επεξεργάστηκαν δραματουργικά τα ποιήματα. «Γι’ αυτό και η επιλογή των κειμένων δεν αποτελεί ανθολόγηση, αλλά επιλογή με βάση το προσωπικό γούστο, τον πειραματισμό και το θέμα που επιδιώκουμε να είναι πάντα σχετικό με μία αίσθηση ιστορικότητας, όχι ευθύγραμμης και χρονογραφικής, αλλά διασπασμένης και μεταφορικής».

Τα δρώμενα εμπλουτίζονται από μουσική και τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση και που προέκυψαν μέσα από τη βιογραφία και την ψυχολογία των ίδιων των ηθοποιών, ώστε το προσωπικό να συνυπάρχει με το ομαδικό, το σύγχρονο με το παλιό.

Στην παράσταση ακούγονται ποιήματα των: Τίτου Πατρίκιου, Νίκου Φωκά, Νάνου Βαλαωρίτη, Γιάννη Βαρβέρη, Μάτση Χατζηλαζάρου, Χριστόφορου Λιοντάκη, Κικής Δημουλά, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, Μιχάλη Γκανά, Γιώργου Βέλτσου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Άρη Αλεξάντρου, Γιώργου Σεφέρη, Κωστή Παλαμά, Γιάννη Κόντου, Τζένης Μαστοράκη, Μίλτου Σαχτούρη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Νίκου Εγγονόπουλου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Αλέξανδρου Μπαρά, Γιάννη Ρίτσου, Στρατή Πασχάλη και Λάμπρου Πορφυρά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα επιμελήθηκε ο Σωτήρης Στέλιος, τη μουσική έγραψε ο Νίκος Πλάτανος, την κίνηση επιμελήθηκε η Μαριέλα Νέστορα και τους φωτισμούς ο Ζαφείρης Επαμεινώνδας.

25.01.2003, Χ.Σ. «Παίζοντας ποίηση – Πρεμιέρα απόψε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού», Νίκη

 

Για το link πατήστε εδώ