«Μια κολασμένη κατάσταση…»

Μιλάμε για τις φετινές δουλειές της (Μπέττυ Αρβανίτη). Και πρώτα για την «Τέχνη του κυρίου Χάαρμαν» που επαναλαμβάνεται και που έχει σκηνοθετήσει η ίδια- η πρώτη της απόπειρα. «Μου έβγαλε έναν άλλο άνθρωπο! Εγώ είμαι βιαστική, ανυπόμονη, σε μία ένταση πάντα. Εδώ είχα μία ηρεμία, μία κατανόηση, μία αγάπη για τους ηθοποιούς… Μου βγήκε ό,τι πιο μητρικό… Τους λάτρεψα. Ίσως γιατί είμαι κι εγώ ηθοποιός».

Θα το ξανακάνατε;
Δεν ξέρω. Ίσως αν ερωτευτώ πάλι κάποιο έργο όπως αυτό.

Η κυρίως παράσταση είναι η «Βάσα (Ζελέζνοβα)» του Γκόρκι που θα ανεβάσει ο Στάθης Λιβαθινός με την ίδια στον επώνυμο ρόλο.

«Ο Στάθης Λιβαθινός ήταν που μου ανέφερε πρώτος αυτό το έργο. Το πάλαι ποτέ. Τώρα που βρέθηκαν οι κατάλληλοι συνεργάτες το ανεβάζουμε. Είναι μια φριχτή οικογένεια και μια αρνητική ηρωίδα- η μάνα, η Βάσα. Μια κολασμένη κατάσταση… Αλλά και ένα έργο τρομακτικά σύγχρονο. Ένα παιχνίδι εξουσίας, εξάρτησης, διαπλεκομένων… Πολύ δύσκολο έργο. Καμία σχέση με σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Βέβαια, ανεβάζουμε την πρώτη εκδοχή που γράφτηκε πριν την Επανάσταση- γιατί υπάρχει και δεύτερη, μετά την Επανάσταση, πιο στρατευμένη».

29.09.2007, Χ.Σ. «Μια κολασμένη κατάσταση…», Τα Νέα

 

Για το link πατήστε εδώ