Η «Ιλιάδα» στo Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Μέριδα

H παράσταση του Σ. Λιβαθινού είναι στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Μέριδα θα συμμετάσχει το προσεχές καλοκαίρι η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού «Ιλιάδα», που βασίζεται στο ομηρικό έπος. Συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στις σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας, το τετράωρο θέαμα που κέρδισε κοινό και κριτικούς, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, Πέμπτη.

Η τετράωρη παράσταση που άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο το Φεστιβάλ Αθηνών θα παιχθεί στις 18 και 19 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Μέριδα συμμετέχοντας έτσι και στον εορτασμό της 60ης επετείου από την ίδρυσή του ισπανικού Φεστιβάλ- συνομήλικο, κατά σύμπτωση, του δικού μας. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα αρχαία θέατρα που παραμένει ενεργό και λειτουργικό, στον λόφο San Albin, με χωρητικότητα 6.000 θεατών. Στην εντυπωσιακή του σκηνή του κυριαρχούν δύο σειρές κιόνων. Το 60ο Φεστιβάλ διαρκεί περίπου δύο μήνες- από τις 2 Ιουλίου ως τις 24 Αυγούστου 2014 και καλλιτεχνικός του διευθυντής είναι ο Jesus Cimarro.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης έχουν δώσει το παρών στο ιστορικό και φημισμένο αυτό θέατρο ενώ από τους λίγους Έλληνες που έχουν παρουσιάσει δουλειά τους εκεί ήταν και ο Μιχάλης Κακογιάννης με τη «Μήδεια» που ερμήνευσε η Νούρια Εσπέρτ- το 2001 παίχτηκε και στον Ηρώδειο.

Τέλος να θυμίσουμε ότι στην Αθήνα, η «Ιλιάδα» πήρε παράταση και θα συνεχισθεί ως και την Κυριακή των Βαΐων- κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 και κάθε Κυριακή (στις 16.00) στο θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη). Ειδικά, την προσεχή Κυριακή, 23 Μαρτίου, μετά την παράσταση ο Δημήτρης Μαρωνίτης και ο Στάθης Λιβαθινός θα συζητήσουν με το κοινό. […]

20.03.2014, Λοβέρδου Μυρτώ «Η «Ιλιάδα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Μέριδα», Το Βήμα

 

Για το link πατήστε εδώ