Για έναν «ομαδικό τρόπο ύπαρξης»

Για έναν «ομαδικό τρόπο [συν]ύπαρξης» αγωνίζονται οι απόφοιτοι της δραματικής σχολής του Κώστα Καζάκου.

Το αποτέλεσμα του αγώνα τους καλούνται οι θεατρόφιλοι να το διαπιστώσουν επί σκηνής του Θεάτρου Τζένη Καρέζη, με το έργο του Σαίξπηρ, «Δωδέκατη Νύχτα». Η «Δωδέκατη Νύχτα» δεν υπήρξε για τους ηθοποιούς μόνο η ήδη δουλεμένη διπλωματική τους παράσταση, αλλά και ένα σύμβολο που περιέχει τη δική τους πρόταση για τη ζωή: «…Χαρά και έρωτας, χαρά που αντλείται από τον έρωτα, αγώνας μέχρι να κατακτήσουμε την ευτυχία». Την παράσταση επιμελήθηκαν ως οργανωμένη θεατρική ομάδα με την επωνυμία «Ηθοποιών Θέατρο», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1990. Πρόκειται για μία προσπάθεια να υπερβούν τον φόβο της αποξένωσης και της επαγγελματικής απομόνωσης.

«Σήμερα που πάνω στη σκηνή η μοναχική πορεία φαντάζει μονόδρομος, εμείς αντιτάσσουμε έναν ομαδικό τρόπο ύπαρξης, που εκπορεύεται από τις κοινές μας “ρίζες”, την κοινή μας παιδεία και τα κοινά όνειρά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την κατάκτηση των στοιχείων αυτών, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνύπαρξή μας στην ίδια σκηνή και για τη συνοδοιπορία μας στον ίδιο δρόμο, προσπάθεια που ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν. Μετρώντας τα εφόδιά μας, θέσαμε έναν στόχο: Το ζωντανό θέατρο και την άνευ όρων παράδοσή μας σε αυτό, την απόλυτη ειλικρίνεια επί της σκηνής. Δίχως στερεότυπα και χωρίς αβάσιμους εντυπωσιασμούς, θα προσπαθήσουμε, έχοντας αρωγό τη συνενοχή σας, να χτίσουμε μία γέφυρα, που θα ενώσει την πραγματικότητα με τη φαντασία, την καθημερινότητα με τη μαγεία, τον ηθοποιό με το θεατή».

Τη «Δωδέκατη Νύχτα» σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός. Την εικαστική επιμέλεια έχει η Ελένη Μανωλοπούλου. Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Βασίλης Πουλάκος και τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Ιγκορ Κούλικ. Η «Δωδέκατη Νύχτα» θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. (Κυριακή στις 7 μ.μ.), στη σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη, για τους δύο επόμενους μήνες.

10.10.1999, Τσατσούλης Δημήτρης «Για έναν ομαδικό τρόπο ύπαρξης», Ημερησία

 

Για το link πατήστε εδώ