«Ο Γάμος του Φίγκαρο» εγκαινιάζει την αυλαία του Μεγάρου

Η φημισμένη κωμωδία του κορυφαίου γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 7 Φεβρουαρίου και για όλο τον Απρίλιο.

Με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Ο Γάμος του Φίγκαρο» σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού εγκαινιάζεται η θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 21:00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Η νέα παρουσίαση της φημισμένης κωμωδίας του κορυφαίου γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί (1732-1799) αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της POLYPLANITY Productions και εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο.

Ο Στάθης Λιβαθινός και η πολυβραβευμένη ομάδα του μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ιλιάδας», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν στο Μέγαρο το νέο τους εγχείρημα. Πρόκειται για το εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου «Ο γάμος του Φίγκαρο» σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά της Έλσας Ανδριανού.

Η «Τρελή ημέρα» ή «Ο γάμος του Φίγκαρο» γράφτηκε στα 1778. Πρωτοπαρουσιάστηκε στις 24 Απριλίου 1784 στο Θέατρο Odéon. Aποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσσίνι.

Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Το έργο, πέρα από την πολιτική διάστασή του που συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του.

05.02.2015, Χ.Σ «Ο Γάμος του Φίγκαρο εγκαινιάζει την αυλαία του Μεγάρου», www.pepper966.gr