Ο Άκης Σακελλαρίου και οι «Ικέτιδες»

Ο Άκης Σακελλαρίου μιλά στην κάμερα του Culturenow για τις «Ικέτιδες» που παρουσιάζονται από το Εθνικό Θέατρο και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Στάθη Λιβαθινού, σε διάφορους ελληνικούς και κυπριακούς σταθμούς.

Το φετινό καλοκαίρι θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα μια μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, οι Ικέτιδες σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, που είναι μια εμβληματική τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Ο Άκης Σακελλαρίου που υποδύεται τον Θησέα, τονίζει στον φακό του Culturenow σε σχέση με την παράσταση: «Οι Ικέτιδες πραγματεύονται το θέμα της ικεσίας. Η ικεσία ήταν μια ιερή πράξη που τελούνταν σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετά τη μάχη των Αργείων με τους Θηβαίους όπου ηττήθηκαν οι πρώτοι, οι Θηβαίοι δεν θάβουν τους νεκρούς των Αργείων με αποτέλεσμα οι μητέρες των Αργείων έρχονται στην Αθήνα για να ζητήσουν τη βοήθεια της μητέρας του Θησέα, αλλά και του ίδιου. Και εκεί ξεκινά η τραγωδία. Είναι έργο που δεν έχει παιχτεί πάρα πολύ και έχει μια αιχμηρή διαδρομή, γεμάτη κορυφώσεις.» […]

21.06.2019, Μακαρονίδης Κυριάκος «Ο Άκης Σακελλαρίου και οι Ικέτιδες», www.culturenow.gr

 

Για το link πατήστε εδώ